Bodem

Ondergrondse tanks

Voor 1970 werd voor het verwarmen van woningen en bedrijfspanden veel gebruik gemaakt van huisbrandoliestook. Deze brandstof werd opgeslagen in ondergrondse tanks. Lekkende tanks kunnen bodemverontreiniging veroorzaken en daarmee ook de drinkwatervoorziening bedreigen.

Als u een ondergrondse tank op uw perceel heeft, moet u dit melden bij uw gemeente. Als u de tank niet meer gebruikt, bent u verplicht deze te laten verwijderen. Een ondergrondse tank mag alleen verwijderd worden door een erkend bedrijf.

Als u de tank wilt blijven gebruiken, moet u voldoen aan wettelijke regels. Deze regels staan in het Activiteitenbesluit. Als u een tank in gebruik heeft, bent u verplicht een speciale aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Bedrijfsperceel?

ODNV beschikt over de gegevens van alle bij de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Putten bekende ondergrondse tanks. ODNV kan nagaan of er een ondergrondse tank aanwezig is (geweest) op uw perceel. U kunt tanks ook zelf vinden door te zoeken naar een ontluchtingsbuis of putdeksel in uw tuin of oprit.